Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Raya Merdeka 2013
Rabu, 4 September 2013 @ 12:09 PG | 0 Nota cinta comel disini [s]

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah 56 tahun kita merdeka. Negara bebas dari penjajah. Berdiri dengan sendirinya. Walaupun diasak dengan pelbagai dugaan, Malaysia tetap kukuh. Amin, semoga ketenangan ni diteruskan sampai bila-bila *siapa suka perang kan* 



Selama 21 tahun 9 bulan 16 hari ni *time sekarang* tahun ni lah pertama kali farah sambut ambang merdeka luar dari kawasan rumah mahupun rumah sewa. Even, dalam opis sekalipun, kira merasa jugak la kan. Yela, dah company dekat dengan KLCC. Tak payah pegi pun dah nampak bunga api berdas-das tuh. Haha 

Nampak dah pekerja dedikasi. Sebab malam ambang merdeka pun kerja. Motif?

Dah merasa sambut merdeka, dua hari selepas tu majlis 'open office' pulak. Untuk tahun ni bos besar department nak buat grand sket. Semua director dia jemput, sampai-sampai retis QSR which is Datuk Zaki Zahid (MD QSR) pun datang tau. Ala-ala retis kami sambut dia. Siap berbaris bagai semata dorang nak bersalaman dengan beliau. ERkk. Motif much~



Me? of coarse la buat gelabah time tu. Bole pulak tengah orang beratur sesopan mungkin. farah sibuk amik gambar kengkawan sampai kena tegur dengan Datuk Zaki. 

"Korang, korang! cepat pose. one two three!" click click.
"Farah, Farah! tu tengok belakang...."

Toleh je belakang..........
Datuk with his 'selamber' reaction 
"Sila lah amik lagi. Jangan malu-malu"

Errrkkk, pandang tepi stop capturing. Ohh my...
Ouhh embarrassed a lot!! 
Nasib Datuk jenis sporting..*twing twing angkat kening*

dan hasil tangkapan 'menggelabah' tu.

yang dok gerak-gerak tu sume yang tego Datuk Zaki ade kat belakang dok perati minah kecoh ni amik gambaq..haha =_='

Makanan kat majlis tu perghhh. Sangat lah meriah dari lemang, rendang sampai la chocolate mountain. Chocolate mountain tau. Bulat mata semorang dengan makanan-makanan tu. Rambang mata uolls, tak tau nak makan ape dulu.



Dah selesai sesi mengambil makanan dan memakan kuasa tiga. So, aktiviti bergambar pun diadakan. Dalam erti kata lain, perkara wajib yang takkan ditinggal tiap hari. hehehe





Haa,, meriah bukan? Tahun ni memang special sket. Baju siap tempah untuk majlis ni. Sedondon lagi dengan kengkawan. cantik kannnn...huhu

Last but not least

Selca sikit. Arghh, eyebag yang burok. Acane nak ilangkan. Any tips?

p/s : Tahun lepas merdeka raya, tahun ni raya merdeka.. Tahun depan ape pulak?? Hehe

Label: ,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Ulasan:

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post