Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Cara nak ubah template blogger baru ke classic template
Ahad, 19 Mei 2013 @ 11:10 PG | 0 Nota cinta comel disini [s]

Amboi.. Kemain lama dah tak buat tutorial. Takpe hari ni Farah buat simple tutorial.

Dah kata simple. So, bukan la susah mana kan. Tutorial ni khas untuk blogger yang nak ubah template mereka menggunakan template blogskin. Mesti ramai yang dah guna template tu. Even, merumitkan kepala hotak. Tapi hasilnya memang menawan :)

Dari Tutorial tukar template ke blogskin Farah perasan ada yang tak berapa faham dengan cara tukar ke classic template. Contohnya adik comel kita sorang ni :)

Terima kasih sebab bertanya. Malu bertanya sesat jalan :)

Okay, even dah explain dengan adik ni by twitter. Tapi Farah tetap nak tunjukkan kat sini. Mane lah tahu kalau-kalau ade lagi yang bertanyakan. 

Step 1

Mula-mula kita perlu pegi dekat template blog.

Step 2

Klik dekat bahagian revert to classic template.*rujuk gambar* Bahagian ni ada dekat bahagian bawah sekali. Tarik scroll bar sampai bawah sekali :)  


Step 3

Klik sekali lagi pada revert to classic template
Step 4

Then, akan keluar macam ni. Dekat bahagian 'edit template HTML' tu la kita akan edit mahupun pastekan template dari blogskin tu :)

Dah siappp :)
Tapi, jangan lupa buat backup dulu sebelum ubah. Manalah tahu kalau tak jadi ke. Boleh back to asal balik :)

p/s : Berterabur ayat. Takut jugak kalau ade yang tak paham nanti :P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Ulasan:

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post