Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Jamuan Merdeka Raya : HRD Open Office
Selasa, 11 September 2012 @ 9:58 PTG | 0 Nota cinta comel disini [s]

Dah lama tinggalkan blog sorang sorang tanpa entry baru. Kesian awak.... *usap-usap blog*. Jangan merajuk yee wahai blogku tersayang. Cik owner blog awak yang kiut miut ni akan memastikan awak sentiasa terjaga*ayat memujuk yang paling tak bole bla* So, rakan blogger yang lain apa khabar? kalau yang sihat alhamdulillah. Kalau kurang sihat tu, jumpa la doktor, makan ubat. Kang mudarat, sape susah. Awakkk jugak :P

Perkembangan terbaru tentang Farah? Alhamdulillah, semakin dapat menyesuaikan diri dengan suasana ofis. Kawan sepejabat pun happening. Mula-mula tu memang la susah nak rapat. Al maklumlah. Semua pun rasa kan. Tapi yang pasti ofis lama tetap dihati (Astro). Dengar cerita, kontrak astro dibukak lagi. Kali ni terpaksa lah lepaskan. Bubye awak awak :( Semoga berhappening la macam waktu kita dulu-dulu yea...

Okay, habis mukadimah kita pada entry ni :)

Raya raya raya..
Open house : belum, 
Open office : dah


Buat pertama kalinya farah dengar open office. Selama ni Open house je kan. Yela, dah kate pengalaman pertama kerja. Lagipun history family bukan dari orang pejabat. So, agak jakun sekejap la bila dengar open office. Tema office untuk kali ni 'Merdeka Raya' Ala sempena bulan syawal yang terselit hari merdeka la katekan. Mesti office atau rumah yang buat open open ni buat tema yang sama kan kan.


Bila Farah dengar je tema 'Merdeka Raya'. Terus je imagine nak pakai baju ape. Yela, dah kate jadi jakun sekejap. Exited lebih tu mesti lah :P Puas fikir, tapi idea langsung takde. last-last bukak wadrobe ibu, main capai je ape yang rasa oke. *As usual lah kan* Datang ofis dengan tudung lembiktakbetulmacamminahsenget tu. Habis sepanjang masa kat ofis asik belek tudung. Kejap pesen ni, kejap pesen tu. Sampai kepala Farah pun naik pening. Sampai akak ofis tego banyak kali "Eh, tadi stail lain...Eh, stail lain lagi". Haa, ni la padah nye kalau rembat tudung ibu. Siyes regret =_='

Tapi regret pun tak kemana jugak, sebab ditampal dengan rasa gembira sebab dapat posing bebanyak kat camera staf kat situ. Menompang jela yang mampu..hehe Menompang pun best jugak sebab banyak gambar kita dari orang yang pegang camera tu. Ye dak? :P


Makanan pun tak kurang hebadnya. Sooo goood bak kata orang atas ni :P Dari nasi tomato, sate, lemang, ketupat palas, sampailah ke kueh mueh. Lengkap! Pencuci mulut paling special, 'Honey dew fruit punch' Slurrpppp... Hingga menjilat sudu lah kan




Akhir majlis, dimeriahkan dengan sesi bergambar antara rakan pejabat. Happening! Itu yang Farah rasa sepanjang sesi bergambar tu. Alhamdulillah, dapat jugak Farah rasa suasana raya di pejabat. Semoga kegambiraan kemesraan ni berkekalan sepanjang masa..


P/s : Tahan perasaan sepanjang kat ofis sebab ade pelanduk dua serupa kat situ. Tahan rasa~ 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Ulasan:

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post