Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Syawal kian menjelma.
Isnin, 13 Ogos 2012 @ 10:50 PTG | 0 Nota cinta comel disini [s]

Ya Allah, dah lama tak update blog. Rindu mestilah ada. Tapi nak buat macam mana. kerja baru ni sangat mengambil masa berkualiti bersama blog. Harap dapat maafkan saya. *Alasan je lebihkan. Tapi ni kenyataan :)*

Sedar tak sedar, kita dah pun menjalani puasa selama 3 minggu. Lagi seminggu je tinggal. Eh, berapa hari je tinggal untuk tibanya bulan Syawal yang disukai ramai. Tapi sebelum tu, puasa cukup tak? Terawih selalu tak? Mengaji? Semua ok? Kalau ok, alhamdulillah. Bagi yang gegirl tu lain cerita lah kan. Hehe. Tapi ramadhan yang tinggal ni kenalah lebihkan ibadat kita kan. Yela, kejarkan malam lailaturqadar. Sapa yang dapat tu sangat beruntung. Malam terbaik dari seribu malam. Ya Allah, semoga aku dapat merasai sebelum aku menghadapmu. Amin. 

Bila syawal nak datang. Persiapan raya mestilah dah start. Korang semua macam mana? Farah? Hmm, tak tau lah nak cakap macam mana. Mood raya macam agak tak datang. Sebab terasa banyak kehilangan. Every year mesti samangat nak balik kampung sebab nak jumpa atuk. Tapi sekarang, a bit different. Atuk dah tiada untuk menerbitkan keceriaan di pagi raya. Rindukan senyuman arwah atuk, gelak tawa. nasihatnya. Sobsobsob. Tapi yang hidup ni kenalah teruskan hidupkan. Farah pun tak lupa untuk sedekahkan ayat Al-Quran pada arwah atuk. Cuma persiapan raya tak semeriah sebelum ni.

Maafla, entry arini a bit emo. Walau apepun selamat menyambut hari raya. Maafkan segala salah silap Farah selama Farah berbloging ni. Mane lah tahu kalau ade yang terasa, sakit hati dengan penulisan Farah. Walau Farah takde niat nak buat orang macam tu. Those yang kenal Farah in real life, maafkan segala silap, kelakuan, kata-kata Farah yang menyakitkan hati.


p/s : Ramadhan ni membawa rezeki. Semoga ia berterusan sampai bila-bila. Oh ya, Farah dapat interview SPA. Wish me luck :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Ulasan:

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post