Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Secret in Seoul Garden
Jumaat, 20 Julai 2012 @ 9:49 PG | 2 Nota cinta comel disini [s]

Alhamdulillah, setelah berhempas pulas menyiapkan kerja-kerja yang membantutkan niat untuk  mengupdate blog ni. Akhirnya dapat jugak hasilkan entry ni. Bajet bizi mengalahkan PM dah =_='

Ramadhan = esok. Tak sabar-sabar bukan? Semoga kita lebihkan amalan untuk bulan bonus kita nih. Sempena nak menyambut kedatangan Ramadhan. Farah dengan adik-adik gegirl Farah  kua jenjalan penuhkan perut kat Seoul Garden. Salah satu tempat paling Farah nak pegi. *Mina, peace..hehe* 

At first kami nak pegi Seoul Garden kat IOI Mall. Tapi disebabkan 'driver' tak tahu jalan. Kami decide pegi One Utama. *Act, lagi tak tahu jalan situ* For first time menjejakkan kaki kat sana tau. Tak pernah pegi lagi. Tapi alhamdulillah takde sesat. Beruntung jugak dapat jurupandu yang tak bertauliah tu. Haha. Farah beria-ria nak pegi sana sebab someone nak belanje. Tak pernah-pernah kan. So, exited dia terlebih sikit.


Seoul Garden menjadi fav dan tempat yang paling Farah teringin pegi lepas Farah baca entry Pn. Irine Nadia. Bila dia letak gamba makanan yang ada kat sana, kecur air liur nih. Dala Farah suka steamboat dengan bbq. Pasang niat terus nak pegi situ. Tapi, akhirnya dapat jugak Farah pegi XD
Kalau sesiapa yang minat makan ala-ala korean tuh. Bole la datang kat sini. Bukan je bakar dan rebus. Tapi ice cream, nasik, kuih pun disediakan tau. Puas hati sesangat. Kat sini hidangan dia ala bufet. Dorang cuma sediakan tempat kita nak main masak-masak dengan sup yang dah kita pilih. Pilih je ape yang kita suka, then masak. Nak tambah duapulohbelasjutakali pun bole ;P Dengan bayaran per person, kita bole makan sepuas-puasnya dan sekembung-kembungnya :P



See, berbaloi kan kan? Makan la sepuas-puasnya. Sampai termuntah pun takpe :) Nak maklumat lebih lanjut bole ke www.seoulgarden.com

Kami datang pun pakai student card tau. Even yang da besa panjang pun kan. nak murah punya pasal. Sanggup buat apa saja :) Soup yang menjadi pilihan = chicken soup. Yummy.. 
Dapat je tempat duduk, terus amik peranan. Penuhkan pinggan kunig dengan bahan-bahan mentah untuk dimasak. Yang tak bole tahan, Ana terus je amik ice cream.


Hamik! Ni baru first round bakar. masih ade lagi 5 round lagi. Semua round penuh tau :) Memang makan sepuas hati lah. Sos green chili herbal memang superb. Padan dengan beef perap yang da dibakar.

From left : Ana, Atin (si belanja) and me (the driver) :)

Lepas puas memenuhkan perut, kami jenjalan sekitar one utama tu. Singgah kejap kat Big Apple. Ole-ole buat ibu tersayang :) *Hadiah pujuk nih..hehe* Then carik gerai pizza cone. Haa, tang pizza cone ni memang menarik perhatian Farah. Pizza kat sini bukan bentuk pizza biasa. Luar biasa sikit sebab bentuknya sebijik macam ice cream cuma topping atas penuh dengan bahan pizza. Rasa dia. Superb!



Posing sikit.. Hehe. Kat sebelah gerai pizza cone ni, kedai ice cream moo. Ice cream macam kat Tutti Frutti tapi bahan utama dia susu lembu bukan yogurt. Suasana gerai sebelah dah macam ala-ala kita kat ladang lembu kat luar negara tu. Every 5 minutes mesti bunyik kicauan burung dengan bunyik lembu. Ketip ketip :)

Habis makan, posing, shopping makan. Kami bergerak balik. Perjalanan balik tu memang mencabar dan menguji kesabaran betul. Bukan sesat ye kawan-kawan. Tapi JEM! Aduh, tak suka jem. Tapi nak buat macam mana. Dah tinggal kat kawasan traffic teruk. Tak bole nak cakap ape lah kan *Buat muka terpaksa rela*

p/s : Lepas ni, kena carik jalan untuk ke Sunway pulak ;)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ulasan:

Blogger IEQAH berkata...

wahhhhh bestnyeee..mggu dpn ice skating..senang jee jalan..t ieqah tunjuk... p sama kan..hahahah

21 Julai 2012 9:40 PTG  
Blogger farah jamil berkata...

Hehe..bole-bole..Jadi juru pandu eh :)

21 Julai 2012 10:15 PTG  

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post