Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
vacation in Bukit Gambang..owesome!
Khamis, 22 Disember 2011 @ 9:36 PG | 0 Nota cinta comel disini [s]

this happen in 26 & 27 november...

after study like crazy for the final, i had plan with all my housemate for a trip to Gambang Water Park in Pahang..we can assumed this trip stands for relaxing after struggling in exam, as we know last sem was quite hard for me..

eh, ape aku tetiba merepek meraban using english lak kan..hehe..act, aku nak try n practice untuk persediaan MUET..Yes! this year i gonna take MUET for my extra paper!

this is the map in the water park..i know awesome rite!
when we all arrived at Bukit Gambang after through a very long and tiring highway and i so glad because i did't hav to  drive by my self to go there..the first time we see at there was a huge and long queue waiting for us..Oh my god, another tiring process to get in after highway..but while waiting in long queue, kami menghabiskan masa membelek risalah yang menunjukkan map Bukit Gambang Water World tu..kat situ je dah kecoh kat mne kitorang nak pergi..nampak sangat tak exitednya disitu..


disebabkan kami semua dapat masuk secara percuma dan voucher untuk tiket percuma tu melebihi daripada bilangan orang yang pergi..so, kami bercadang untuk masuk selama dua hari..maknanya selama dua hari la aku berendam dan berjimba kat dalam tuh..hahahaha

credit to Berita Harian Metro for the ticket :)

antara aktiviti yang ada :



kitorang masuk pada hari yang pertama dan kedua..ini sebenarnya bahagian kanak-kanak, tapi tarikan yang ade kat situ membuatkan kami suka lepak kat situ..tarikan yang ada kat situ tak lain dan tak bukan ialah....satu ikan giant yang menunggu masa untuk mencurahkan air yang sangat banyak ke sesiapa sahaja yang berada di bawahnya..haha terasa macam air terjun yang turun 10 minit sekali pulak...


yang ni pulak kami pergi hanya di hari yang kedua, tapi pusing sebanyak yang boleh sambil berlumba dengan pelampung yang lain.hehehe.kat sini jugak la aku kehilangan ikat rambut aku buat kali yang kedua..grr~

but a lot of fun at there!


ini pulak tempat rehat yang disediakan disana..at there, they call it Cabana :)


ini pulak six longest slides..ini pulak aku naik dalam 5 kali kot..tah tak ingat..hehe..memang pada mulanya agak mengugurkan jantung aku..yela tak pernah kot lakukan aktiviti yang extreme macamtu..kiranya this is my first time doing this..tapi ni paling best lah..berbaloi mendaki tangga yang tinggi tu..hahaha


ini pulak kami naik beramai-ramai pada hari yang kedua..rasenye kalau ade anugerah bilangan orang yang terbanyak naik di pelampung bulat tu kitorang lah juaranya..bayangkan lah 7 orang bersempit kat pelampung tu..hehe


kesimpulannya..percutian kali ni memang sangat lah best! betul-betul tempat melepaskan tekanan..dan aku rasa naik hilang suara bila kat sana..mana taknye asik menjerit bila naik semua slide yang ada kat sana..btw, aku ade jugak beli souvenirs untuk family dan orang yang tersayang.. nasib baik mereka semua suka..kan b? hehehe..

p/s : i will make him happy :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Ulasan:

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post