Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
salam aidilfitri..
Rabu, 8 September 2010 @ 9:06 PTG | 0 Nota cinta comel disini [s]

assalamualaikum.



selamat berhari raya, pejam celik pejam celik..da lagi 2 hari nak raya..tup tup sok last kita puasa..jumaat da nak raya..tahun ni tak rasa puasa tu lame, tak tahu la kenape..rase ramadhan tahun ni sekejap je..btw, rindunye da bape ari tak bukak lappy..sibuk la..bukan ape..kemas2 rumah..kemas2 utk kawan2 yang datang kat rumah..lagipun, ni 1st time raya kat sini..agak kekok jugak la nak hias2 rumah ni..yela dulu rumah tak de la macam ni..kecik je..sekarang besa la jugak..macam2 bende baru kat rumah ni..sofa, cermin besa, warm light dll la..(rumah baru kn..semua mestila nak baru..) tahun ni jugak eksited sebab 1st time raya dengan prince :)) sangat suka..bahkan tak sabar-sabar nak tunggu minggu depan..sebab prince nak datang rumah..hehe..

tahun ni persiapan raya agak oke la berbanding yang lepas2..sebab tahun ni ibu buatkan bju yang da lame diidamkan..kebaya nyonya wane ijau..(saya suka ijau!!) prince pon da paham.."ijau la tuuu" 2 la ayat dia bila saya cerita pasal baju raya tahun ni..tahun ni, baju raya dapat la dalam 3 pasang..baju kurung, baju kurung moden, dengan kebaya nyonya..tahun ni banyak ijau ye adik2..jangan banyak tanye..yang penting saya suka :))


ramai, bila nak raya je mesti beli baju t-shirt katenye tok baju raya..tapi kalau saya, baju t-shirt tu bukan untuk raya..tapi untuk hari2 biasa, so, tyme hari biasa pon bole beli..tahun ni juz renew my jeans je..1st tyme beli kat romp..thanks to nabila sebab tolong choose kan..btw, sonok kua dengan kamu semalam..

cakap pasal raya ni, mesti masing-masing da bz nak balik kampungkan..atau sudah ade kat kampung..mesti seronok dapat jumpa atuk nenek, pakcik makcik, sepupu sepapat..lagi-lagi kalau keluarga yang besar macam saya..kalau berkumpul memang bule wat satu persatuan..'persatuan keluarga mokmin' hehe..lagi best kalau dapat cuti raya yang lame..tapi tahun ni saya, mungkin dapat balik sekejap je :'( disebabkan ayah dapat cuti lewat..seminggu raya baru start..tyme tu, cuti saya da abes..tak dapat la merase beraye dengan atuk n nenek lame-lame..(atok, along rindu atok!!)

untuk hari raya ni, saya ucapkan selamat hari taya kepada semua bloggers2 yang cantik cantik dan hensem hensem belake ni..kpd yang drive ke kampung tu, jangan la bawak laju2..ingatlah orang yang tersayang..sayang jiwa, sayang nyawa..bawak lah secara berhemah..macam tyme kamu semua test jpj..tyme tu sume tunjuk baik sebaik-baiknye kat depan pagawai jpj tu..kenape la tak diteruskan usha murni kalian itu..hehe


sudah la merepek-repek tentang raya ni, da la ayat beterabur abes...suka ti la..belog saye. :) 

yang kerepekan,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Ulasan:

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post